Airconditioning in de gezondheidszorg? Een goed idee!

nov 18, 2019

0

Airconditioning in de gezondheidszorg? Een goed idee!

Posted in : Gezondheid on by : Anette

Airconditioning, een must in de gezondheidszorg

Goede airconditioning is een must in de gezondheidszorg. Vooral de afgelopen zomer hebben we te maken gehad met temperaturen die opliepen tot boven de 40ºC. In een verzorgingshuis, ziekenhuis of huisartsenpraktijk dienen zowel u als uw patiënten of cliënten het hoofd koel te kunnen houden. Als het zo warm is, kunt u minder goed uw werkzaamheden verrichten, waardoor uw werk trager verloopt. En ouderen in een verzorgingshuis kunnen erg slecht tegen de hitte. Zonder airconditioning, kan dit zowel concentratieproblemen als slaapproblemen veroorzaken. Ook nu de aarde opwarmt, is de kans groot dat ook de komende zomer ons weer tropische temperaturen zal brengen. In dit blog vertellen wij meer over de voordelen van airconditioning in de gezondheidszorg.

Patiënten of cliënten slapen beter

Bij een temperatuur boven de 24 graden, zullen patiënten en cliënten een mindere nachtrust ervaren, wat effect kan hebben op hun welzijn. Ook als werknemer in de gezondheidszorg zult vast nog lang wakker liggen. Bij een hoge luchtvochtigheid in verzorgingshuizen of ziekenhuizen, zal de omgeving ook benauwd en klam worden. Hierdoor kan het lichaam de warmte niet meer goed kwijt. Installeert u echter een airconditioning, dan zal de nachtrust van uw patiënten en/of cliënten stukken beter worden. Tevens ontvochtigt en filtert de airconditioning de lucht, waardoor benauwdheid zich minder snel voordoet.

Airco op de werkplek

Airconditioning op uw werkplek in de gezondheidszorg heeft ook een gunstig effect op u.
Als u dagelijks in de gezondheidszorg werkt, dient u uw aandacht er goed bij te houden en uw patiënten of cliënten de beste zorg te verlenen. De warmte kan dit echter een stuk lastiger maken. U kunt zich minder goed concentreren, het werk verloopt trager en u kunt met andere ongemakken te maken krijgen. Om die redenen is de aanschaf van airconditioning in de gezondheidszorg zeker aan te raden.

Modellen airconditioning

Wenst u airconditioning voor de gezondheidszorg aan te schaffen, maar bent u bang dat deze niet mooi oogt? Dan is hier geen reden tot zorgen voor, want tegenwoordig zijn er diverse modellen airconditioning voorhanden die precies binnen uw verzorgingshuis of ziekenhuis passen. Zo kunt u kiezen uit:

  • Design wandunits
  • Hoog gemonteerde airco’s tegen de wand
  • Laag gemonteerde units op de vloer
  • Units in het plafond gemonteerd (cassette)
  • Een airco die uit het zicht gemonteerd wordt en door middel van roosters frisse lucht inblaast

Kortom, de keuze is enorm. Het is dan ook zeker de moeite waard om een airconditioning voor in de gezondheidszorg aan te schaffen. Zo zijn zowel u als uw patiënten en cliënten straks bestand tegen de hitte en rekent u af met de vervelende ongemakken.