Tips voor wespenbestrijding

sep 19, 2022

0
Tips voor wespenbestrijding

Tips voor wespenbestrijding

Posted in : Ongedierte on by : Anette

Effectieve wespenbestrijding is ongevaarlijk

Zoals elk jaar is er weer een zogenaamde wespenplaag gaande. Het valt over het algemeen allemaal reuze mee hoor. Alleen mensen die bang zijn of allergisch zijn voor wespen spreken graag snel van een heuse wespenplaag, ook als die er niet is. Maar voor wie er toch last van heeft, zijn wespen wel vervelend. Daarom geven we in dit blog een aantal tips om zelf de wespen te bestrijden, zonder schadelijke bestrijdingsmiddelen.

De oorzaak van wespenoverlast

In het algemeen geldt dat we in de ene zomer meer last van wespen hebben dan in de andere. Wat is daarvan de oorzaak? Een zachte winter kan eraan ten grondslag liggen. Er worden meer eitjes gelegd door de koningin en die komen door een gebrek aan kou ook allemaal uit. Daarnaast kan de geur van zoetigheid en vlees tot een wespenplaag leiden. Daar komen ze nu eenmaal graag op af. Ons advies: dek glazen altijd af en ruim borden met etensresten zo snel mogelijk op. Maar wat te doen bij grote overlast van wespen?

Zelf de wespen bestrijden

Als je niet al te bang bent aangelegd, kun je zelf eenvoudig wespen bestrijden met wat doe-het-zelf-middelen. Hoe ga je te werk?

  • Koop een wespenval in de winkel.
  • Steek kruidnagel in een limoen, sinaasappel of citroen. Wespen haten deze geurcombinatie en maken dat ze wegkomen.
  • Ook gemalen koffie haten ze. Leg dus gemalen koffie op een schoteltje, steek de koffie aan en weg zijn de wespen.
  • Ammonia is ook een geur die wespen niet kunnen verdragen. Plaats dus kommetjes ammonia op tafel om de wespen uit de buurt te houden.

Het zijn succesvolle en beproefde middeltjes, maar een garantie tot succes kunnen we hier niet geven. De meest effectieve wespenbestrijding is toch wel die van een professional in wespenbestrijding.

Schakel een specialist in

Wil je zeker zijn van een effectieve wespenbestrijding in Wageningen? Dan kun je beter een specialist in ongediertebestrijding inschakelen. Een specialist heeft de kennis en middelen in huis om ervoor te zorgen dat wespen definitief bij je vandaan blijven.

Heb je vragen? Laat het ons weten via het contactformulier.