Het co-enzym Q10 heeft vele voordelen. Heeft u er een tekort van, dan kunt u klachten ervaren zoals vermoeidheid, spierzwakte, spierpijn, zenuwpijn en geheugenverlies. Q10 zit in voeding, maar hiermee kunt u eventuele tekorten niet voldoende aanvullen. Bovendien vernietigt bakken en frituren van groente en eieren een deel van het Q10-gehalte. Bij een Q10-tekort is een dus aan te raden een voedingssupplement met Q10 te nemen. Wij vertellen u graag meer over de voordelen van dit co-enzym en zijn functie in uw lichaam.
Het vetoplosbare co-enzym Q10 is een vitamineachtige stof. Het wordt aangemaakt door ons lichaam en komt in twee vormen voor: voor het merendeel in de gereduceerde vorm ubiquinol, maar ook in de geoxideerde vorm ubiquinon. Beide vormen zijn werkzaam. In het lichaam worden ze naar behoefte in elkaar omgezet. Vanaf de leeftijd van 40 jaar gaat het vermogen om ubiquinon om te zetten in ubiquinol achteruit. Q10 speelt een belangrijke rol in de energieproductie van de cellen. Daarbij is het bovendien een belangrijke antioxidant. Deze stof gaat dus oxidatie tegen en daarmee de vorming van vrije radicalen in ons lichaam.
Q10 is vaak onderzocht en heeft vele voordelen voor de gezondheid. Het vervult vele functies. Het wordt daarom veel gebruikt in voedingssupplementen en zelfs in crèmes. De voordelen van dit co-enzym:
Bent u overtuigd van de voordelen van co-enzym Q10? Met voedingssupplementen kunt u uw Q10 aanvullen. Met een supplement krijgt u wel 10 tot 30 keer de hoeveelheid binnen, die u normaal gesproken via uw voeding binnenkrijgt. Zeker wanneer u een hoogwaardig supplement bestelt, bijvoorbeeld bij een bedrijf gespecialiseerd in voedingssupplementen. Wat heeft Q10 voor uw gezondheid betekend? Deel het met ons via het contactformulier.