Begeleid wonen Groningen

jun 22, 2022

0
Begeleid wonen Groningen

Begeleid wonen Groningen

Posted in : Gezondheid, Wonen, Zorg on by : Anette

Redenen begeleid wonen in Groningen

Door verschillende omstandigheden kan zelfstandig wonen moeilijker worden. Denk hierbij aan een psychische kwetsbaarheid of een verstandelijke beperking. Ook andere klachten kunnen ervoor zorgen dat de dagelijkse klusjes lastig zijn om uit te voeren. In dit geval is het verstandig om begeleid te wonen in Groningen.

Zelfstandig worden met ondersteuning

Wanneer er goede begeleiding aanwezig is kunnen (jong)volwassenen leren om tijdens de ondersteuning structuur aan te leren. Met structuur kan het makkelijker worden om een was te draaien, te leren koken of beter op de financiën te letten. Deze trucjes zijn natuurlijk niet in een dag aangeleerd, hiervoor moeten diverse positieve ervaringen worden opgedaan. Na enige tijd leert de zorgvrager steeds zelfstandiger te worden en de klusjes zelf aan te pakken.

Zorgvrager en ondersteuning

De zorgvrager gaat samen met de begeleider(s) op zoek naar de momenten waar ondersteuning nodig is. Het kan hierbij bijvoorbeeld over financiën gaan, maar ook om het leren koken van nieuwe gerechten en het opruimen van het huis. Het is voor de zorgvrager mogelijk om zelf aan te geven waar hulp handig bij is. Door de obstakels op een rustige manier aan te pakken, wordt geleerd dat de dagelijkse klusjes ook leuk en belonend kunnen zijn.

De 8 belangrijkste punten

Bent u benieuwd op welke gebieden de meeste ondersteuning wordt gegeven? Er zijn in totaal 8 leefgebieden die allemaal in balans moeten zijn. Door deze 8 punten aan te pakken leert de zorgvragen zelfstandigheid aan:

  • Huisvesting
  • Financiën
  • Sociaal functioneren
  • Psychisch functioneren
  • Zingeving
  • Lichamelijk functioneren
  • Praktisch functioneren
  • Dagbesteding

Meer weten over begeleid wonen in Groningen?

Heeft u zelf behoefte aan ondersteuning en begeleid wonen of kent u iemand die beschermd wonen in Groningen kan gebruiken? Informeer dan voor meer informatie deze website of stel uw vragen in dit contactformulier. Wij zullen u dan zo snel mogelijk antwoorden.