Gezond uit eten met shared dining

dec 16, 2019

0

Gezond uit eten met shared dining

Posted in : Lifestyle on by : Anette

Gezond eten door variatie

Heb jij je voorgenomen om in het nieuwe jaar gezond te eten? Maak je geen zorgen, dit betekent niet dat uit eten vanaf 2020 afgelopen is! Er zijn namelijk genoeg restaurants waar gezond eten voorop staat. Zo zijn er restaurants die gevarieerd eten stimuleren door middel van shared dining. Kies voor gezonde gerechten en genoeg variatie. En… je mag gerust zo nu en dan genieten van het heerlijke menu van een restaurant!

De schijf van vijf

Je bent vast en zeker bekend met de schijf van vijf. Dit is het advies voor een gezonde voeding. De schijf van vijf bestaat uit:

  1. Groente en fruit
  2. Smeer- en bereidingsvetten
  3. Zuivel, noten, peulvruchten, vlees en ei
  4. Brood, graanproducten en aardappelen
  5. Dranken (water, thee en koffie)

Volgens de schijf van vijf is het belangrijk om gevarieerd te eten, en vooral volgens een meer plantaardig en minder dierlijk voedingspatroon te eten. Groente en fruit staan in de schijf van vijf centraal: hier zou je het meest van moeten eten. Ook zou je genoeg volkorenproducten binnen moeten krijgen.

Een gezonde menukaart

Heb je als voornemen om in 2020 gezond te eten, dan is het verstandig om je goed aan de schijf van vijf te houden, de aanbevolen voedingsmiddelen te eten en om gezonde en bewuste keuzes te maken. Dit betekent echter niet dat je gezellige bezoekjes aan een restaurant met vrienden of familie over moet slaan! Er zijn namelijk veel restaurants die een gezonde menukaart presenteren. Hierop is genoeg groente te vinden, heb je ook de keuze uit verschillende soorten vis als alternatief voor vlees en wordt gevarieerd eten gestimuleerd. Wat dacht je bijvoorbeeld van een restaurant dat shared dining aanbiedt?

Shared dining

Bij shared dining heb je de keuze uit een groot aantal gerechten. Echter krijgt niet iedereen zijn eigen portie, maar wordt alles gewoon op tafel gezet. Zo kun je van alles wat pakken en deel je de gerechten met de personen met wie je uit eten bent. Wanneer je eet volgens shared dining, eet je dus erg gevarieerd. Ga eens op zoek naar een restaurant dat gezonde gerechten aanbiedt volgens het principe shared dining. Kies voor lekkere gerechten met veel groente, door ervaren koks klaargemaakt. Of wissel je eetpatroon af met gezonde opties die je zelf niet zo snel zou maken, zoals heerlijke oesters. Door gevarieerde gerechten en shared dining kun jij in 2020 zonder schuldgevoel gezond uit eten!