Helpt mindfulness op werk?

nov 28, 2017

0
Helpt mindfulness op werk?

Helpt mindfulness op werk?

Posted in : Gezondheid on by : sales

Krijg meer focus met mindfulness

Mindfulness zou dé oplossing moeten zijn voor een druk hoofd. Het brengt rust en balans. Daarmee kun je betere keuzes maken en een goed overzicht houden. Wij vroegen ons af of het dan ook niet uitkomst biedt bij een drukke baan. Multitasken, spoedjes, deadlines, vervelende collega’s.. Er wordt elke werkdag veel van ons gevraagd. Kunnen wij deze dagen beter doorkomen als we meer mindful in het leven zouden staan? Wij gingen op onderzoek uit. Is mindfulness dé oplossing bij een drukke baan?

Dit wil je weten over mindfulness

Laten we beginnen met wat mindfulness nou eigenlijk precies is. Kort gezegd richt het zich op een beter besef van het hier en nu. Mindful in het leven staan, betekent dat je je aandacht beter gebalanceerd kunt verdelen. Je kunt beter prioriteiten geven. Ook leer je hoe je dingen beter kunt accepteren. Is iets niet geheel naar wens verlopen? Blijf daar dan niet over piekeren, maar leer eruit. Vervolgens weet je beter wat wel en niet werkt voor jou en sta je zelfverzekerder achter je besluiten. En waar gaat wel iets op een andere manier dan gehoopt en moeten veel besluiten genomen worden? Juist, op werk!

Tips voor mindfulness op werk

Er zijn inmiddels al heel veel zelfhulpboeken over mindfulness geschreven. Enkele daarvan richten zich op mindful werken. Zodra je mindful aan het werk bent, heb je een betere focus op wat echt prioriteit heeft en kun je het beste uit jezelf halen op de werkvloer. Vaak komen dezelfde soort tips aan bod in deze boeken. Controleer niet voortdurend je mailbox. Laat feedback goed bezinken. En stuur niet voor elk wissewasje een mail. We lazen enorm veel nuttige tips, maar echt landen deden ze niet. Een boek leg je immers zo weer weg en je gaat door met de orde van de dag! Maar wat biedt dal wél de oplossing voor meer focus op werk?

Volg een cursus mindfulness

Als je écht mindful in het leven wilt staan, zijn zelfhulpboeken volgens ons niet de oplossing. Een echte begeleiding over het hoe, wat en waarom van mindful leven is hiervoor genoodzaakt. Volg daarom een cursus die zich richt op mindful leven of mediteren. Zo leer je pas echt prioriteiten stellen. Daarnaast geniet je van een betere bloeddruk, meer energie, een gezondere hartslag, een lager cholesterolniveau, een betere omgang met stress en een diepere ademhaling. Kortom, zoek direct een praktijk waar je zo’n cursus kunt volgen!

Kies ook voor mindfulness

Wil jij ook een cursus mindfulness gaan volgen? Zoek dan snel naar een praktijk in jouw omgeving die zo’n cursus geeft. Want wij hebben ontdekt: als je écht wilt genieten van de voordelen van mindfulness op werk, dan voldoet een zelfhulpboekje helaas echt niet!