Een gezonde lifestyle

jan 28, 2018

0

Een gezonde lifestyle

Posted in : Gezondheid on by : Anette

In balans met een gezonde lifestyle

Tegenwoordig is het een trend om fit te zijn. Maar wat wordt er verstaan onder fit? Bij het woord fit wordt er tegenwoordig veel aandacht besteed aan gezond eten en sporten. Een gezonde lifestyle draait echter ook om de juiste balans. Niet alleen een goede fysieke gezondheid, maar ook geestelijke gezondheid is van belang. De afgelopen jaren staan meditatie en yoga dan ook flink in de spotlights. Zo zorgen yoga en meditatie onder andere voor minder stress. Deze twee begrippen zijn minder zweverig dan je denkt. Zo wordt yoga zelf gezien als een echte workout en hoeft meditatie maar 5 tot 10 minuten van je dag te kosten. Welke cursus ga jij volgen voor een gezonde lifestyle?

Wat is meditatie?

In ons drukke bestaan weten we soms niet meer hoe je je leven in balans houdt. Niet voor niets hebben veel mensen dan ook slaapproblemen of concentratieproblemen. Ook stress en ernstige vormen als burn-outs en depressies komen veel voor. Meditatie kan hiervoor de oplossing zijn! Maar wat is het precies? Meditatie is een techniek waarmee je meer rust en overzicht brengt in je leven. Je leert met deze techniek stress los te laten, om te gaan met stress en je leert jezelf beter kennen.

Hoe werkt mediteren?

Je kunt mediteren zowel liggend als staand doen. Ga je zittend mediteren? Ga dan zitten in de bekende lotushouding of kleermakerszit. Let vervolgens bij het mediteren op je ademhaling en tel je ademhaling bij de uitademing. Het gaat bij meditatie om de rust en concentratie. Zorg er dus ook voor dat je je concentreert op je ademhaling. Voor beginners kan het helpen om de uitademing te tellen. Bewust bezig zijn met je ademhaling, leer je vooral bij cursussen als zen meditatie en mindfulness. Ben je op zoek naar iets actievers? Dan kan een meditatie run iets voor jou zijn. Dit is een combinatie van hardlopen en mediteren.

Yoga: een effectieve workout en meer!

Denk jij ook dat je lenig moet zijn voor yoga? We kunnen je geruststellen dat dit absoluut niet waar is. Yoga kun je doen op ieder niveau en er zijn diverse yoga vormen. Van lichte tot zware yoga. Yoga is dan ook een echte workout en maakt je spieren sterker. Zeker in combinatie met fitness heeft het een positief effect. Yoga is namelijk goed voor het herstel van je spieren en de ontspanning van je gehele lichaam. Ook heeft yoga invloed op je mind. Je zult al snel meer innerlijke rust ervaren. Zo wordt er dan ook gesproken van totaal balans, vanwege het effect op zowel je lichaam als geest. Weet je niet zo goed welke vorm bij jouw past? Dan is Maticham Yoga misschien wel iets voor jou. Dit is een perfecte combinatie van zowel meditatie als yoga. Wanneer begin jij met meditatie en yoga?