Meditatie, waar helpt het je bij?

jun 27, 2018

0

Meditatie, waar helpt het je bij?

Posted in : Gezondheid on by : sales

Leef in het hier en nu

Ben jij op zoek naar innerlijke rust? Met meditatievormen als mindfulness leer je meer in het hier en nu leven. Door de alledaagse activiteiten bewuster te doen zorg je ervoor dat je meer in het nu leeft. Tegenwoordig hebben we het zo druk dat we vrijwel weinig genieten. Ook als we ontspanning zoeken en door de prachtige natuur lopen, denken we toch vaak aan gisteren, morgen of misschien volgende week. Een cursus mindfulness zorgt ervoor dat je dingen ziet, ruikt en hoort. Voorkom stress en zorg voor ontspanning. Kom in dit artikel meer te weten over hoe je in het hier en nu kunt leven of schrijf je alvast in voor een cursus mindfulness.

Wat is leven in het nu?

Leven in het nu is bewust en aandachtig bezig zijn met wat je aan het doen bent, wat er om je heen gebeurt en wat je in jezelf ervaart. In plaats van te denken aan wat je straks, morgen of volgende week nog allemaal moet doen, richt je je aandacht op het hier en nu. Dit betekent genieten van elke hap van je maaltijd, het mooie moment met je vrienden en van elke zonnestraal. Dit betekent natuurlijk niet dat je aan niets meer denkt. Het betekent puur dat je minder in je hoofd bezig bent met allerlei gedachten. Alleen het moment van nu telt, het leven is goed zoals het is. Je wordt meer tevreden, rustiger en gelukkiger.

Hoe leef je in het nu?

De eenvoudigste manier om te leven in het nu is door te ervaren wat je ziet, hoort, proeft, ruikt of voelt. Het liefste zonder oordeel. Vaak oordeel je bijna direct of je iets mooi of lelijk vindt. Het is belangrijk om het gewoon te ervaren, om niet weg te dwalen in gedachten. Door je direct te richten op het huidige moment word je je bewust van het huidige moment en mis je niets van de dagelijkse dingen die je meemaakt.

Mindfulness

Leef jij al in het hier en nu? Of wil je dit leren? Voorkom negatief denken, stress en zorgen en geniet van de alledaagse momenten in je leven. Mindfulness heeft een positief effect op lichaam en geest. In een cursus mindfulness leer je omgaan met stress en op een juiste manier adem te halen. Tijdens en na de cursus zul je merken dat je meer tevreden, rustiger en gelukkiger wordt.