Werkdruk aanpassen

sep 29, 2021

0
Werkdruk aanpassen

Werkdruk aanpassen

Posted in : Bedrijven, Werkdruk on by : Anette

Hoge werkdruk op het werk

Voor veel mensen is het een bekend gevoel, u komt op het werk en u wordt gelijk overspoeld met de taken die u nog moet doen. De deadline nadert en steeds meer collega’s vragen u of u al klaar bent met het project, want ze wachten daarop. Een te hoge werkdruk is niet gezond. In dit blog zullen we het hebben over methodes om de werkdruk te meten en te verlagen.

Hoe de werkdruk gemeten wordt

Wist u dat hoge werkdruk voor een derde van de werknemers een probleem is? Dit probleem wordt inmiddels zeer serieus genomen. Diverse organisaties proberen dit probleem aan te pakken door metingen en scans te gebruiken. Deze metingen en scans staan bekend als een RI&E, een werkbelevingsonderzoek en een PMO. Via deze metingen en scans wordt gekeken naar de beleving op het gebied van werkdruk onder het personeel. Ook wordt er onderzocht hoe medewerkers denken dat hun hoge werkdruk ontstaat.

Wat is een RI&E

Met een RI&E worden alle arbeidsrisico’s binnen een bedrijf of organisatie in kaart gebracht. RI&E staat voor Risico Inventarisatie & Evaluatie. Er wordt met een RI&E een plan van aanpak gemaakt voor het beheersen van deze risico’s. Met het maken van een RI&E wordt geprobeerd om gezondheidsklachten en ongevallen te voorkomen, zodat het bedrijf en de medewerkers veilig hun werk kunnen blijven uitvoeren.

Wat is een werkbelevingsonderzoek

Voor een goede impressie van de werkdruk kan een werkbelevingsonderzoek afgenomen worden. Tijdens een werkbelevingsonderzoek wordt er gekeken naar de werknemers en hoe zij de werkzaamheden ervaren. En ook tot welke wijze ze zich tot de organisatie verhouden. Zo krijgt u een goed inzicht in de beleving, de verwachtingen en de behoefte van uw personeel.

Wat is een PMO

PMO staat voor Project Management Office. Dit houdt in dat een afdeling binnen een organisatie zich richt op de ondersteuning en sturing van projecten, programma’s en portfolio’s. Deze afkorting wordt dan ook op verschillende niveaus binnen een organisatie gebruikt.

Meer weten over hoe u de werkdruk kunt aanpassen?

Laat u adviseren door middel van professioneel organisatieadvies. Het kan zo zijn dat u binnen uw bedrijf met een paar vragen zit. U kunt zich bijvoorbeeld afvragen of uw bedrijf op de juiste weg is, waarom het misschien minder goed verloopt, waarom u zo weinig winst overhoudt of waarom uw personeel niet goed luistert. Een goede adviseur helpt u bij verlagen van de werkdruk. Voor meer informatie laat u een bericht achter op deze website. Wij
zullen u zo spoedig mogelijk helpen.