Tips voor het kopen van een alcoholtester

jan 6, 2022

0

Tips voor het kopen van een alcoholtester

Posted in : Bedrijven, Gezondheid on by : Anette

Waarop letten bij het kopen van een blaastest?

Moet u voor uw werk regelmatig de weg op? Bent u bijvoorbeeld chauffeur? Op steeds meer plaatsen en in steeds meer landen is het verplicht om een blaastest/alcoholtester bij u te hebben. Dit is om de verkeersveiligheid en de veiligheid op de werkvloer te bevorderen. Het daarom verstandig om een goed functionerende blaastest standaard bij u te hebben. Maar hoe kiest u de goede uit? In dit blog leest u een paar handige tips zodat u straks met een gerust hart de weg op kunt.

Ga voor kwaliteit

Zoals met meerdere dingen geldt voor alcoholtesters ook: goedkoop is vaak duurkoop. Goedkope alcoholtesters gaan sneller kapot en meten vaak ook nog eens onvoldoende nauwkeurig. Ook is het aan te raden niet voor een wegwerp tester te gaan. Dat voorkomt dat u elke keer een nieuwe aan moet schaffen. Ook verkleint het de kans dat u ooit per ongeluk zonder een goed werkende tester komt te zitten.

Kies voor gemakkelijk onderhoud

Als u kiest voor een alcoholtester van goede kwaliteit, kies er dan ook meteen eentje die eenvoudig is in onderhoud. Goed onderhoud van uw alcoholtester verlengt de levensduur en het zorgt ervoor dat hij nauwkeurig en goed blijft meten. Zorg ervoor dat uw uw alcoholtester om de zoveel tijd laat kalibreren. Vergelijk voldoende testers om te zien hoeveel u in de toekomst kwijt bent aan onderhoud en kalibratie.

Vergelijk goed de prijzen

Een (te) dure alcoholtester kopen doet u natuurlijk liever niet. Het is daarom aan te raden om van te voren goed prijzen te vergelijken. Zo kunt u voor uzelf bepalen welke de beste prijs-kwaliteit verhouding heeft. Er zijn veel alcoholtesters te krijgen die goed zijn in kwaliteit, lang meegaan en toch relatief goedkoop zijn.