De APK voor uw relatie: taboe of garantie voor geluk?

feb 16, 2017

0

De APK voor uw relatie: taboe of garantie voor geluk?

Posted in : Gezondheid on by : sales
 • ,
 • ,
 • Onderhoud van uw relatie

  Een APK voor je relatie. Zo zou iedere relatietherapie moeten worden gezien. Er heerst met name onder mannen nog steeds een taboe op het zoeken van professionele hulp bij problemen in de relatie. Maar waarom zouden we onze relatie met een goede onderhoudsbeurt niet zo nu en dan kunnen onderhouden? Natuurlijk is er geen gouden tip voor het hebben van de ideale relatie, echter zijn er wel dingen waar aan gewerkt kan worden. In dit blog leest u meer over relatietherapie en tips om uw relatie nieuw leven in te blazen.

  Een andere kijk op relaties

  Er is een aantal factoren die mee blijken te spelen bij de manier waarop we tegen relaties aankijken. Een van die dingen blijkt uit het feit dat er nog steeds een taboe heerst op het zoeken naar hulp bij relatieproblemen. Wordt er al hulp gezocht, dan is het vaak al te laat. Daarnaast speelt sociale media een grote rol. De manier waarop relaties ontstaan via internet is totaal anders dan tien jaar geleden. Tevens zorgt de financiële onafhankelijkheid van vrouwen ervoor dat zij zich anders tot hun man verhouden dan voorheen. Al deze factoren dragen bij aan een meer vluchtig karakter van de relatie van nu. Echter, om een relatie te hebben en te houden is er werk aan de winkel nodig.

  Werk aan de winkel!

  Een van de dingen die kunnen helpen bij het oplossen van relatieproblemen is relatietherapie. Samen met een therapeut bespreekt u de zaken waar u binnen uw huwelijk of relatie tegenaan loopt en op basis daarvan krijgt u praktische handvatten om toe te gaan passen. Naast relatietherapie zijn er natuurlijk ook een aantal zaken waar u uw aandacht op kunt richten. Een aantal ervan zetten wij als tips hieronder voor u op een rij:

  • Blijf nieuwsgierig naar elkaar en toon interesse
  • Wees vergevingsgezind
  • Zorg naast het leven met je partner ook voor eigen hobby’s en interesses
  • Blijf leuke dingen doen met elkaar
  • Ga ervoor! Ook al voelt het niet altijd even leuk

  Een boost voor uw relatie nodig?

  Denkt u zelf wel wat hulp te kunnen gebruik om uw relatie een boost te geven? Ga aan de slag met bovenstaande tips en zoek hulp bij een relatietherapeut. U en uw partner zullen er zeker baat bij hebben. Neem eens een kijkje op de volgende webpagina over relatietherapie en laat u eens informeren over de mogelijkheden.