Wat brengt hoogopgeleiden bij alternatieve therapie?

mei 17, 2017

0

Wat brengt hoogopgeleiden bij alternatieve therapie?

Posted in : Gezondheid on by : Anette

Kwakzalverij of niet?

Alternatieve geneeswijzen zijn populair in Nederland. Het begon allemaal toen in de jaren zestig de Oosterse filosofieën, religies en spiritualiteit hun intrede deden in het Westen. Wij omarmden dat volop. Toch wordt de natuurgeneeskundige zorg nog vaak als kwakzalverij afgeschilderd. Desalniettemin maken vooral hoogopgeleiden vaak gebruik van deze geneeswijzen. Werkt het echt of is het onzin? Wij gingen op onderzoek en namen energetische therapie in Tilburg onder de loep.

Een grote meerderheid hoogopgeleiden

Maar liefst 83% van de mensen die een alternatieve genezer bezoeken, beschikt over een hbo- of wo-diploma. Voor mensen die niet zo geloven in alternatieve geneeswijzen klinkt dit wellicht een beetje vreemd. ‘Opgeleide mensen laten zich toch niet beetnemen door die kwakzalverij?’ Toch blijkt deze groep steeds meer naar de natuurgeneeskundige kant te neigen. Hoe kan dat? Een antwoord lijkt te liggen in de individuele wilskracht van opgeleide mensen. Een bezoekje brengen aan de huisarts? Dat wenst de autoriteit van de samenleving. Dat wordt ons verteld te doen. En dat is nou juist wat de hoogopgeleide Nederlander niet wil. Die wil voor zichzelf bepalen wat goed is. En daarom maakt hij of zo maar al te graag een uitstapje naar een alternatieve behandelaar.

Rust, ontspanning en balans

Een andere link tussen alternatieve geneeswijzen en hoogopgeleiden is waar de natuurgeneeskunde op gebaseerd is. Namelijk een betere balans tussen lichaam en geest. Immers, het zijn vooral de hoger opgeleide, werkende mensen die veel last hebben van stress, overspannen gevoelens en daardoor terechtkomen in een burn out. Zij hebben enorm veel baat bij therapieën en behandelingen die de focus hebben liggen op een betere balans. Rust in het werk. Ontspanning in het sociale leven. Balans tussen werk en privé. Dat zijn de doelen waar de energetische therapie in Tilburg naar streeft.

Energetische in Tilburg

Het uitgangspunt van de energetische therapie in Tilburg die wij onder de loep namen is ontspanning. Met de juiste ontspanning komen lichaam en geest weer in balans. Er zijn verschillende energetische therapieën. Voor een betere focus in het leven is er mindfulness. Voor een absolute rust in het hoofd bieden meditatietrainingen uitkomst. Zijn uw energiebanen uit balans? Dan kan een massage helpen. Welke energetische therapie in Tilburg we ook ondergingen, we werden er ontspannen, optimistisch en zelfverzekerd van. Aan welke energetische therapie in Tilburg heeft u behoefte?

Kies ook voor een energetische therapie in Tilburg

Bent u ook benieuwd naar de effecten van een energetische therapie in Tilburg? Volg dan de vele hoogopgeleiden die u voorgingen. Kies ook voor alternatieve geneeswijzen en boek die energetische therapie in Tilburg.