Edelstenen gebruiken tijdens de meditatie

apr 8, 2020

0
Edelstenen gebruiken tijdens de meditatie

Edelstenen gebruiken tijdens de meditatie

Posted in : Lifestyle on by : Anette

De opkomst van edelstenen

Je hebt het ongetwijfeld wel eens voorbij zien komen in tijdschriften, op tv of op social media: edelstenen zouden je kunnen helpen met je gezondheid. Ze zouden een positief effect hebben wanneer je ze bijvoorbeeld gebruikt tijdens het mediteren. Maar hoe werkt het precies? Wij vertellen hoe je edelstenen kunt gebruiken tijdens de meditatie.

Het effect van meditatie

Eerder hebben we het al eens gehad over de positieve effecten van dagelijkse meditatie en mindfulness. Je leert om te leven in het hier en nu, en te genieten van de dingen om je heen. Je kunt edelstenen gebruiken als hulpmiddel tijdens het mediteren. Je past de kristallen heel eenvoudig in je routine toe, bijvoorbeeld door er simpelweg een in je hand vast te houden. Focus je op de energie van de steen, en laat het via je handen door je hele lichaam stromen. Veel mensen geven aan dat ze het effect van de stenen nog krachtiger voelen wanneer ze ze gebruiken tijdens het mediteren. Wij raden je zeker aan om het eens te proberen!

Edelstenen die bij je passen

Maar hoe weet je nu welke edelstenen je moet gebruiken tijdens het mediteren? Er zijn een aantal manieren om de juiste stenen uit te kiezen. Heb je last van een specifiek probleem? Dan kies je voor een kristal dat op een bepaald gebied effectief is. Heb je bijvoorbeeld last van stress? Dan kan het kristal chrysocolla je helpen. Edelstenen als de zwarte toermalijn zijn juist weer effectief als bescherming. Je kunt ook een keuze maken op basis van je sterrenbeeld. Elk sterrenbeeld heeft namelijk een of meerdere kristallen waarmee het verbonden is. De meest eenvoudige manier van het kiezen van een edelsteen is echter om gewoon een kristal te pakken dat je aanspreekt, en waar jij je goed bij voelt.

Zo gebruik je de edelstenen tijdens meditatie

We hebben al even snel genoemd hoe je edelstenen tijdens het mediteren kunt gebruiken, door ze in je hand te houden. Fysiek contact met een edelsteen is namelijk ontzettend effectief tijdens het mediteren. Je zou daarom ook een hanger of een armband van een bepaald kristal kunnen gebruiken. Je kunt de stenen echter ook gewoon los neerzetten op verschillende plekken in je huis, al dan niet in een patroon. Zo kun je de energie op een bepaalde plek centreren, wat je weer helpt tijdens het mediteren.