Zo gaat de orthodontist in Rotterdam te werk!

mei 23, 2020

0
Zo gaat de orthodontist in Rotterdam te werk!

Zo gaat de orthodontist in Rotterdam te werk!

Posted in : Tanden on by : Anette

Eerste afspraak bij een orthodontist

Heb jij binnenkort je eerste afspraak bij een orthodontist in Rotterdam, en weet je niet wat je kunt verwachten? Maak je geen zorgen, zo’n eerste afspraak valt reuze mee! Wij vertellen je graag meer over wat er tijdens je afspraak gaat gebeuren, hoe de orthodontist in Rotterdam precies te werk gaat en wat je verder nog kunt verwachten wanneer je een beugel krijgt!

Eerste gesprek met je orthodontist in Rotterdam

Wanneer je je eerste gesprek hebt bij de orthodontist in Rotterdam, meld je je eerst aan de balie. Je gegevens worden gecontroleerd, en je kunt wachten totdat de orthodontist je komt halen voor je eerste afspraak. Wanneer je consult met de orthodontist begint, zullen eerst alle details besproken worden. Heb je bijvoorbeeld last van zaken als bruxisme, dan komt dit nu ter sprake. Ook worden er algemene vragen gesteld, en vertelt de orthodontist alles over de verschillende soorten beugels die er zijn.

Het controleren van je gebit

Na het gesprek gaat de orthodontist in Rotterdam je gebit controleren. Hij of zij kijkt goed hoe je tanden op het moment staan, hoe ze nog gaan groeien, en welke beugel je nodig gaat hebben. Wanneer dat nodig is worden er ook nog foto’s van je tanden gemaakt. Het kan voorkomen dat je orthodontist besluit dat het voor jou eigenlijk nog te vroeg is om een beugel te nemen. Dan wordt een vervolgafspraak gemaakt om over een aantal maanden nog eens terug te komen. Als je wel klaar bent voor een beugel gaat de orthodontist in Rotterdam aan de slag met het maken van een behandelplan wat bij je volgende afspraak besproken wordt.

De volgende afspraak

Bij je volgende afspraak krijg je precies te horen wat je behandelplan gaat worden. Dan vertelt de orthodontist ook precies welke beugel je gaat krijgen, hoe je hiermee om moet gaan, hoe je hem moet reinigen, wanneer je hem moet dragen, en nog veel meer. Alle details worden doorgenomen zodat jij straks helemaal klaar bent voor je beugel. De orthodontist in Rotterdam weet immers alles over de snelste manier om je gebit helemaal recht te krijgen!