Daglicht in huis: goed voor je gezondheid!

mei 26, 2020

0
Daglicht in huis: goed voor je gezondheid!

Daglicht in huis: goed voor je gezondheid!

Posted in : Lifestyle, Wonen on by : Anette

Het belang van goede lichtinval in huis

Heb jij genoeg daglicht in huis? Zo niet, dan kan dat flink wat nadelige gevolgen hebben. De juiste lichtinval in huis is namelijk super gezond, en heeft verschillende voordelen. Wij vertellen je graag meer over deze voordelen. Wil je juist wat meer daglicht creëren in je woning, ook in ruimtes zonder ramen? Dan biedt een light tube de oplossing! Wij raden je zeker aan om eens contact op te nemen met een specialist op het gebied van light tubes. Voor je het weet geniet je dan van de positieve effecten van de juiste lichtinval in huis, waaronder:

Een natuurlijk ritme

Het lichaam heeft van nature een bepaald ritme. Wanneer het licht wordt, maakt je lichaam zich automatisch klaar voor de dag. Wanneer het weer donker wordt, gaat ook je lichaam in een soort ‘nachtmodus’. Wanneer je je lichaam synchroniseert met de natuur, zul je daar positieve effecten van ervaren. Wanneer je kiest voor een bron van daglicht in je huis (bijvoorbeeld door middel van een light tube), dan kan het zo zijn dat je in de ochtenden makkelijker wakker wordt.

Verbeter je humeur

Door in contact te komen met daglicht zul je ook een verbetering merken in je humeur. Genoeg daglicht in huis geeft je energie. Dit heeft te maken met het punt dat we eerder al noemden: zonlicht is een teken voor je lichaam dat het wakker en actief moet zijn. Onze tip: door voldoende zonlicht en mediteren met de juiste edelstenen te combineren, kun je je humeur aanzienlijk verbeteren!

Verhoog je productiviteit

Ten slotte is een goede lichtinval in huis belangrijk voor je productiviteit. Onderzoek heeft uitgewezen dat zowel kinderen als volwassenen wel 15% productiever zijn wanneer ze blootgesteld worden aan voldoende daglicht in huis. Het is veel makkelijker om je te concentreren wanneer er een goede lichtinval is. Vooral in tijden van de coronacrisis, waarin iedereen massaal thuis moet werken, is dit zeer belangrijk.

Daglicht overal in huis

Zoals we eerder al genoemd hebben, is het ook mogelijk om daglicht in huis te halen in ruimtes zonder ramen. Dit doe je door middel van een light tube. Een kleine koepel wordt op je dak geplaatst, en door middel van reflecterende buizen komt het daglicht op de gewenste plek terecht. Wij raden je zeker aan om eens contact op te nemen met een specialist, en de lichtinval in je huis te verbeteren met behulp van een light tube!