De voordelen van onafhankelijk ontlastingsonderzoek

mrt 11, 2021

0
De voordelen van onafhankelijk ontlastingsonderzoek

De voordelen van onafhankelijk ontlastingsonderzoek

Posted in : Gezondheid on by : Anette

Ontlastingsonderzoek voor darmstoornissen

Een ontlastingsonderzoek is een reeks tests die wordt uitgevoerd op een ontlastingsmonster (uitwerpselen) om bepaalde aandoeningen te vinden die de spijsvertering beïnvloeden. Deze aandoeningen kunnen verschillen van infecties door parasieten, virussen of bacteriën, slechte opname van voedingsstoffen of zelfs kanker. Een ontlastingsonderzoek helpt bij het vinden van darmaandoeningen zonder ingewikkelde procedures. Met een ontlastingsonderzoek kunnen dus veel verschillende aandoeningen op tijd worden gediagnosticeerd, zodat er meteen iets aan kan worden gedaan. Benieuwd naar meer voordelen van ontlastingsonderzoek? Lees vooral verder.

Wat kan er met een ontlastingsonderzoek worden gevonden?

Een onafhankelijke ontlastingsonderzoek is een gemakkelijke diagnose die artsen in staat stelt snel de status van uw darmflora te beoordelen en problemen zoals bacteriën, gisten en schimmels, direct aan te kaarten. Een ontlastingsonderzoek is daarom erg waardevol, omdat het veel problemen op tijd kan signaleren zonder dat u daarvoor vervelende tests moet laten doen. Het enige wat u doet is uw uitwerpselen inleveren, zodat deze kunnen worden getest op darmproblemen.

Wanneer moet u een ontlastingsonderzoek laten doen?

Een onafhankelijk ontlastingsonderzoek is een test die bacteriën in uw darmen detecteert en identificeert. Deze bacteriën kunnen namelijk infecties in uw spijsverteringskanaal veroorzaken. Het onderzoek maakt onderscheid tussen de soorten bacteriën die ziekten veroorzaken (ziekteverwekker) en de soorten die normaal in het spijsverteringskanaal voorkomen (normale flora). Een ontlastingsonderzoek kan worden afgenomen als iemand symptomen heeft van een infectie van het spijsverteringskanaal, zoals:

  • Diarree die langer dan een paar dagen aanhoudt
  • Diarree met bloed of slijm
  • Buikpijn en krampen
  • Misselijkheid en braken

Overweegt u een ontlastingsonderzoek omdat u een opgeblazen gevoel heeft? Lees hier wat u direct kunt doen om een opgeblazen gevoel te verhelpen. Natuurlijk kunt u ook meteen een ontlastingsonderzoek aanvragen bij uw huisarts of een onafhankelijke kliniek voor darmklachten.