Ventilatiesysteem op school: 3 voordelen

mrt 18, 2021

0
Ventilatiesysteem op school: 3 voordelen

Ventilatiesysteem op school: 3 voordelen

Posted in : Gezondheid, Interieur on by : Anette

Ventilatiesysteem op school

Het is erg belangrijk dat het ventilatiesysteem op scholen goed werkt. Het binnenmilieu van scholen is niet altijd wat het zijn moet. Dit kan zorgen voor gezondheidsklachten. Denk bijvoorbeeld aan irritaties aan de neus, ogen of keel. Of aan klachten als hoofdpijn en vermoeidheid. Uit onderzoek is gebleken dat maar liefst 70% van de klaslokalen in Nederland een te hoge CO2-concentratie heeft. In dit artikel leggen we uit waarom het belangrijk is om een goed ventilatiesysteem te hebben op school.

Gezondheid van de kinderen

De gezondheid van onze kinderen is natuurlijk het allerbelangrijkst. We willen dat kinderen zich prettig voelen en met energie in het klaslokaal zitten. Een goed ventilatiesysteem op school zorgt ervoor dat er voldoende zuurstof in de lucht zit. Daarnaast hebben veel ventilatiesystemen ook een filter met antibacteriële laag. Hierdoor hebben bacteriën geen kans meer en woorden zelfs de kleinste stofdeeltjes uit de ingaande lucht gefilterd. De lucht is zo dus een stuk schoner dan zonder ventilatiesysteem.

Leerprestaties gaan omhoog

Het is in een leeromgeving natuurlijk erg belangrijk dat de kinderen zich goed kunnen concentreren. Een school zonder goed ventilatiesysteem zal te maken krijgen met een hoog CO2-gehalte in de lucht. Wanneer er veel CO2 in de lucht is heeft dit als gevolg dat het concentratievermogen van de kinderen afneemt. Zo zorgt een ventilatiesysteem er dus voor dat de kinderen zich beter kunnen concentreren en leerprestaties omhoog gaan.

Comfortabel binnenklimaat

Een comfortabele temperatuur is natuurlijk ook erg belangrijk in het klaslokaal. Je zet natuurlijk in de winter niet de hele dag het raam open voor verse lucht. Een ventilatiesysteem zorgt niet alleen voor een goede luchtkwaliteit, het zorgt er ook nog eens voor dat de temperatuur in het klaslokaal aangenaam blijft. Veel aircosystemen kunnen naast koelen namelijk ook verwarmen.

Meer informatie ontvangen over de voordelen van een ventilatiesysteem op school? Stuur ons dan een bericht via het contactformulier.