Lekkages en gevolgen voor de gezondheid

jun 8, 2021

0
Lekkages en gevolgen voor de gezondheid

Lekkages en gevolgen voor de gezondheid

Posted in : Geen categorie on by : Anette

Een lekkage in huis, wat nu?

Heeft u een lekkage in huis? Dat is erg vervelend! Het wateroverlast is natuurlijk erg onhandig, maar wist u dat een lekkage ook effect kan hebben op uw gezondheid? Dit wilt u natuurlijk voorkomen! Daarom is het belangrijk om een daklekkage met spoed te laten verhelpen. Ook kan regelmatig dakonderhoud helpen om een lekkage en alle gevolgen te voorkomen. In dit blog vertellen wij u meer over spoedreparaties en de gevolgen van een lekkage wanneer deze niet snel genoeg opgelost wordt.

Lekkage snel opgelost

Bij een lekkage zal er als eerst een lekdetectie uitgevoerd worden om de schade van het dak te bepalen. Wanneer de schade bepaald is kan de spoedreparatie gelijk beginnen. Het is belangrijk om een lekkage zo snel mogelijk te behandelen. Water kan al gauw voor veel overlast zorgen. Een vochtige plek is de ideale broedplaats voor schimmels, wat vervolgens weer tot houtrot kan leiden. Een te hoge luchtvochtigheid in het huis heeft ook een slechte invloed op de gezondheid van de inwonenden.

De gevolgen van een lekkage

Wanneer een lekkage lang onopgemerkt blijft, kan de luchtvochtigheid zodanig stijgen dat dit tot gezondheidsklachten kan leiden. Wanneer het huis te vochtig is, kunt u last krijgen van schimmels en zwammen in uw woning. Dit brengt veel bacteriën met zich mee. Dit kan vervolgens negatieve effecten hebben op de gezondheid. Een te hoge luchtvochtigheid brengt problemen zoals infecties, lagere weerstand, allergieën en ademhalingsproblemen met zich mee.

Echte vakmensen lossen het probleem op

U wilt deze nare gevolgen natuurlijk liever voorkomen. Daarom is het belangrijk om een lekkage met spoed te laten repareren. Maar voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Zorg daarom van tijd tot tijd voor goed dakonderhoud in Den Haag of bij u in de omgeving. Zo is uw dak voorbereid op stevige regenbuien en komt u niet voor verrassingen te staan. Wilt u hulp bij het vinden van de juiste expert in Den Haag? Neem dan direct contact met ons op.