BHV cursus voor uw werknemers

jun 23, 2021

0
BHV cursus voor uw werknemers

BHV cursus voor uw werknemers

Posted in : Geen categorie on by : Anette

Wat houdt een BHV cursus in

In tegenstelling tot de EHBO cursus wordt er met de BHV cursus meer op de werkvloer gericht. Met een BHV cursus zorgen uw werknemers voor een veiliger werkomgeving. Dankzij de handige kennis die zij aanleren tijdens de cursus kunnen zij sneller incidenten op de werkvloer voorkomen en verhelpen. Zij leren onder andere: eerste hulp bij ongevallen, bestrijden van brand en het evacueren van werknemers bij noodsituaties.

Een veilige sfeer op de werkvloer

Wanneer u een paar werknemers de BHV cursus laat doen, geeft u de overige werknemers tijdens de werkuren een fijn gevoel op de werkvloer. Maar voor wie is de BHV cursus echt nodig? Dit ligt aan de grootte van uw bedrijf en wat uw bedrijf doet. Wordt er bijvoorbeeld veel gewerkt met zware voorwerpen, dan is het aan te bevelen om een groot deel van de werknemers de BHV cursus te laten doen. Wanneer uw werknemers vooral op computers werken, zullen er minder BHV’ers nodig zijn. Hier zullen in verhouding veel minder ongelukken gebeuren.

Wat er wordt behandeld tijdens de cursus

Een van de belangrijke taken van de opgeleide werknemer is om samen met de werkgever te zorgen dat iedereen weet wat ze moeten doen in het geval van een noodsituatie. Ook moet er kennis zijn over de algemene regels voor het verlenen van eerste hulp. Daarnaast moet men ook alles weten over vitale functies en moeten zij kunnen beademen en reanimeren. Zij weten wat ze moeten doen bij een verstikking, vergiftiging, shock, uitwendig bloedverlies en het verbinden hiervan. Ook dienen ze kennis te hebben over wat zij moeten doen bij brandwonden, botbreuken en oogletsel.

De BHV cursus voor uw werknemers

Een veilige werkvloer is dus van groot belang. Geef daarom uw werknemers een fijn gevoel door enkele van hen deel te laten nemen aan de BHV cursus. Heeft u goede ervaringen met deze cursus? Laat dan uw berichtje hier achter.