Op zoek naar nieuwe tandarts in Haarlem?

aug 6, 2021

0
Op zoek naar nieuwe tandarts in Haarlem?

Op zoek naar nieuwe tandarts in Haarlem?

Posted in : Geen categorie on by : Anette

Vind een goede tandarts

Een bezoek aan de tandarts is van groot belang voor uw gezondheid. Voor veel mensen zijn twee bezoeken aan de tandarts per jaar lastig, bijvoorbeeld omdat zij het eng vinden en het liever niet willen. Daarom is het belangrijk dat u bij een goede tandarts zit, een tandarts die u vertrouwt. Wanneer u net verhuisd bent naar Haarlem kan het lastig zijn om zo’n goede tandarts te vinden. In dit blog geven wij u graag tips waar een goede tandarts aan moet voldoen.

Verschillende aspecten van een goede tandarts

Hoe komt u erachter wat een goede tandarts in Haarlem is? Er zijn enkele aspecten die u goed in de gaten moet houden om uit te vinden of een tandarts bij u past. U kunt kijken naar de kwaliteit. Dit is per persoon afhankelijk wat hij of zij belangrijk vindt. Hiermee bedoelen we dat de tandarts en u moeten klikken. Voelt u zich comfortabel tijdens de gesprekken en behandelingen? Ook moet u zich veilig voelen om uw tandproblemen met hen te bespreken. Dus wat vindt u belangrijk: een tandarts met veel behaalde certificaten of een tandarts die goed en veilig in de omgang voelt?

Een goede sfeer in het gebouw

Het gebouw waarin de tandarts is bevestigd moet ook goed aanvoelen. Voor veel mensen zal dit minder belangrijk zijn. Maar anderen hebben veel baat bij een gezellige wachtkamer. En sommige voelen zich juist weer prettiger in een modern pand waar goede hygiëne te zien is. Heeft u voorkeur voor een groter of kleiner pand?

De WIP-richtlijnen

Elke tandarts hoort zich te houden aan de WIP-richtlijnen. WIP staat voor Wet Infectie Preventie richtlijnen. Enkele voorbeelden van deze richtlijnen zijn dat een tandarts met lang haar het haar altijd opgestoken moet dragen. Ook mogen er geen belemmerende sieraden worden gedragen. Vanwege de hygiëne is het dragen van lichte kleding verplicht.

De belangrijkste regels die gehanteerd moeten worden

Uw nieuwe tandarts in Haarlem moet voldoen aan de volgende belangrijke richtlijnen. Doet hij of zij dit niet, dan kunt u beter op zoek gaan naar een tandarts die deze regels wel in acht neemt:

  • Lang haar moet worden opgestoken
  • Er worden geen belemmerende sieraden gedragen
  • Er wordt licht kleding gedragen
  • De handen worden voor elke behandeling gewassen en ontsmet
  • Uw tandarts draagt handschoenen, mond-neusmasker en beschermbril

Meer weten over tandartsen in Haarlem?

Heeft u een goede tandarts in Haarlem gevonden of bent u er nog naar op zoek? Voor uw vragen over tandartsen kunt u altijd bij ons terecht. Vul a hier uw vragen in en wij komen zo snel mogelijk bij u terug.