Een spastische dikke darm

mrt 9, 2022

0
Een spastische dikke darm

Een spastische dikke darm

Posted in : Gezondheid on by : Anette

Zo herkent u een spastische dikke darm

Vermoedt u dat u een spastische dikke darm heeft? In het geval van een spastische dikke darm heeft u vaak hoofdpijn, buikkrampen en een opgezette buik en winderigheid. Omdat een spastische dikke darm veel verschillende oorzaken kan hebben, is de daadwerkelijke oorzaak niet altijd goed te ontdekken. In veel situaties is het aanpassen van het eetpatroon voldoende, maar in sommige gevallen kunt u zich ook laten testen. In dit blog leest u meer informatie over de spastische dikke darm.

Prikkelbare darm syndroom

Een spastische dikke darm wordt in medische termen vaak het Prikkelbare Dikke Darm Syndroom (PDS) genoemd. Een spastische dikke darm wordt veroorzaakt door een verstoorde functie van het maag-darmkanaal. Met name de dikke darm. Bij een spastische dikke darm heeft u last van één of meerdere van de volgende symptomen:

  • Buikpijn
  • Maagkrampen
  • Ontlastingsproblemen
  • Een opgezette buik
  • Vervelende gasvorming en winderigheid

Veel mensen die een spastische dikke darm hebben, hebben last van verstoppingen of diarree. Het vervelende is dat deze twee symptomen zich af kunnen wisselen. Dit komt doordat de darm de ene keer teveel en de andere keer te weinig beweegt.

Laat u testen

Vermoedt u dat u een spastische dikke darm heeft? Dan kunt u een speciale PDS-test laten doen. Pas als mogelijke andere oorzaken van uw klachten zijn uitgesloten, kan een spastische dikke darm vastgesteld worden. Een PDS-test voert diverse elementen tegelijkertijd uit. Op deze manier is de kans het grootst dat de oorzaak van uw klachten wordt ontdekt. Tijdens de test worden uw darmbacteriën gecontroleerd, de gisten in uw darm worden gecheckt en er wordt gekeken of uw darmen goed in staat zijn om gluten te verwerken. Zo is de kans het grootst dat uw klachten snel minder worden. Wilt u meer weten over mens en gezondheid? Hou dan vooral ons blog in de gaten.