Hoe werkt beveiliging bij zorginstellingen

mrt 16, 2022

0
Hoe werkt beveiliging bij zorginstellingen

Hoe werkt beveiliging bij zorginstellingen

Posted in : Zorg on by : Anette

Zo werkt beveiliging bij zorginstellingen

Beveiliging zien we natuurlijk op veel plaatsen voorbij komen. Denk hierbij aan supermarkten, bouwterreinen en nachtclubs. Waar beveiliging ook van groot belang is, is binnen zorginstellingen. In elke sector werkt beveiliging natuurlijk net even anders. Dus hoe werkt beveiliging bij zorginstellingen? U leest het in dit blog!

Waarom een zorginstelling beveiligen?

Een gemiddelde zorginstelling is vaak publiekelijk toegankelijk voor iedereen. Daarmee dus ook voor mensen die er eigenlijk niet horen te zijn of komen. Door preventief bezig te zijn kan een beveiliger vervelende voorvallen voorkomen en oplossen. Met name in drukke situaties kan de beveiliging in de zorg de rust bewaren voor zowel het personeel als bezoekers.

Taken van een zorgbeveiliger

De taken van een beveiliger in de zorg, verschillen natuurlijk per zorginstelling. De overkoepelende taak van een beveiliger, in welke branche dan ook, is om ervoor te zorgen dat zowel het personeel als de bezoekers veilig zijn. Binnen een zorginstelling komen daar natuurlijk nog de patiënten bij. Daarom zijn beveiligers in de zorg zo belangrijk en dienen ze over de juiste eigenschappen te beschikken. Over het algemeen denkt u bij taken van een beveiliger aan:

  • Het beheren van de receptie
  • Bezoekers registreren
  • Camerabeelden in de gaten houden

Hectisch en onverwacht

Binnen zorginstellingen is er altijd een kans op onverwachte, en daarmee dreigende, situatie. Met name op de spoedeisende hulp kunnen er onverwachts hectische situaties ontstaan. Zorgbeveiligers kunnen ingrijpen in het geval van bijvoorbeeld een agressieve bezoeker, patiënt of een ongeval. Afhankelijk van de situatie brengt dit diverse risico’s met zich mee. Zorgbeveiligers zijn daarom altijd goed getraind en voorbereid op risicovolle situaties. Zo zorgen ze voor een prettige en veilige sfeer voor iedereen binnen de zorginstelling.

Meer weten over beveiliging in de zorg? Neem voor vragen gerust contact met ons op.